tisdag 4 maj 2010

Vitsippor!

Nu har vi provat att baka i Tryffelformarna som jag fick i paketet som kom idag från min samarbetspartner Kalasform. Då ville barnen baka Vitsippor! Titta så vackra dom blev!! OBS!! Vitsipporna innehåller inte kakao!!! Utan Marsanpulver, dom blir lite färgade av kaffet.. Tryffelformarna är Röd Carmen & Oriental. På bilderna ser ni att jag har använt mig av strössel på den ena, men självklart kan man använda sig av det tradionella sättet nämligen kokos. Både strösslet och kokosen har jag fått min andra samarbetsparter Dr.Oetker Så här ser dom ut med kokosen nästa lika fina!! Här kommer receptet. Vitsippor ca 30 st Ingredienser: 200 g smör 2 dl strösocker 5½ dl havregryn 1½ dl marsanpulver (ej kok) 2½ msk kallt kaffe Gör så här: Låt smöret står framme sen stund så det blir mjukt! Tillsätt sockret och vispas ihop lite lätt med smöret. Häll sedan i havregrynen, marsanpulvret och det kalla kaffet i bunken. Vispas ihop elvisp i ett par minuter tills den är ordentligt blandad! Rullas sedan till bollar och rulla sedan dem i antingen kokos eller strössel av valfri sort!! Ställ kallt i kylen ca 30 minuter innan dom avnjutes till en kopp kaffe! Och hur många dom blir beror på hur stora bollar man gör!! Dessa går att utmärkt frysa så man kan ta fram dem vid oväntade besök!! Receptet går att dubbla.

1 kommentar:

  1. hej! jag är allergisk mot mjölkprotein som den marsansåsen som du skriver om innehåller. den kokbara är dock helt vegetabilisk, tror du att det funkar att baka vitsippor med den ändå eller har du något tips? väl mött! carina

    SvaraRadera