tisdag 15 juni 2010

Hemmagjord Rabarber Saft

Finns det något godare än egen Rabarbersaft?? Svalkande en varm sommardag. Det är sommarens höjdpunkt att ta en glas rabarbersaft och sitta och slappa i trädgården en liten stund! Och komma ihåg sina sommarlov man hade som liten! Här kokar rabarberna.. Sedan ska den silas. Man tillsätter socker och citronsaft.
Så får den kokas upp igen och skummas och sedan....
Ska den svalan och hällas upp på välrengjorda glasflaskor, och avnjutas! RabarberSaft ger ca 3½ liter saft
1,2 kilo rabarber
2 L vatten
6 dl strösocker
1½ citron(saften)
Så här gjorde jag min saft!
Plockade rabarber och sköljde av dem skala den inte!!
Skicade upp dem i ca 1½cm stora bitar, kokas med vattnet i ca 15 minuter, rör inte i kastrullen för så blir saften grumlig!! Sila saften, och koka upp saften med socker och citronsaften, låt svalan och häll upp på steriliserade glasflaskor!
OBS!! Det är inte något konsenveringemedel i saften, så om man vill så kan man tillsätta natriumbensoat eller så går den att frysas i petflaskor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar