onsdag 13 april 2011

Surdegs baguetter (dinkelsur)

Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegs baguetter!
Jag har inte bakat på så länge ca 6 veckor med genom min arbetsträning så har jag fått glädjen att baka tillbaka igen! Det känns så underbart!!!
Jag använde mig av Martins grund förutom att jag inte har rågsur utan använde min dinkel sur. Min sambo är ju in Stockholm i 3 dagar och så är han så gullig att han åker förbi Saltåkvarn innan han kommer hem till oss! Så jag kan äntligen få min rågsur och grahamsur, puttrandes i köket mitt! Dom tar ju inte hem till Nora eller Örebro jag har nu tjatat i över 1 år så jag har gett upp vi handlar när vi åker till Stockholm eller när någon inom familjen är i närheten av Saltåkvarn. Tyvärr händer det inte allt för ofta och då får man ta det jag får tag på här i Nora, Saltå kvarns dinkel! Surfa in här så har ni receptet. Pain de Martin (Jätte stort och jättejätte gott) Jag fick ut 13 st baguetter dom vägde ca 174 g st. Gräddades i ugnen 250 grader i ca 20-25 minuter. Super goda!!

3 kommentarer:

 1. Najs form och snittning!

  Heja baguette!

  /Martin
  martinbakar.se

  SvaraRadera
 2. Martin>> Tack!! Träning ger färdighet, jag fick inte till det som jag ville. Men nästa gång så blir dom bättre!

  Erika>> Kan inte annat än att hålla med dig!
  Jag älskar baguetter med eller utan smaskig röra i. Curry är min passion..

  SvaraRadera