onsdag 17 mars 2010

Sirapslimpan!!

Här kommer världens godaste limpa att bara ha smör och ost på!!!
Jättegod Sirapslimpa!!! 1 sats blir 2 bröd 50 g smör 5 dl filmjölk 50 g färsk jäst 2 dl mörk sirap (jag har 1½ dl bröd sirap & ½ dl mörk sirap) 2 tsk salt 6 dl vetemjöl special (jag tar 5 dl) 6 dl rågsikt (jag tar 7 dl) 1- 2 msk malda bröd kryddor. Eller 1 tsk anis 1 tsk färnkål 1 tsk kummin 1 tsk koriander Gör så här: 1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Lägg i kryddorna i smör blandningen. Värm till max 30 grader. 2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. 3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand. 4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek. Ca 40 minuter 5. Sätt ugnen på 200 grader. 6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek. Ca 30 minuter. 7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka. Jag har lagt mina bröd i en form så blir dom lite högre. Dom flyter inte ut lika mycket då! Orginal recept från Leila. Men jag har ändrat lite..

2 kommentarer:

  1. Låter gott, den måste jag baka!

    SvaraRadera
  2. Den är super god, du kommer inte att bli besviken!!

    SvaraRadera