torsdag 17 juni 2010

Focaccia med tomater och oliver!

Här kommer ett till recept på Focaccia fast nu med färska körsbärstomater och rödlök med svarta oliver som garnering! Uttagna från ugnen, ska bara svalna lite sedan skär jag upp dom i trekanter som en pizza!
Tomater & svarta oliver på denna..
Färdig jästa, nu ska dom in i ugnen!
Svarta oliver med rödlök.
Super lätta att baka och jättegoda bröd till soppa eller buffén, vi brukar göra denna till grillat!
Fylld Focaccia 6 st
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
5 msk flytande honung
2 msk flingsalt
4 dl durumvetemjöl
ca 1 l vetemjöl
Garnering:
Röda eller gula körsbärstomater
Fin strimlad rödlök
Grekisk salladskrydda
Olivolja
Flingsalt
Svarta oliver
Du väljer själv vilken kombination du vill ha på din focaccia! Låt fantasin flöda...
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, vispa ut den med vatten, olivoljan, honungen och flingsaltet.
tillsätt durumvetemjölet och sedan vetemjölet i omgångar. Bearbeta degen väl i minst 5 minuter på låg hastighet. Låt degen jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på bordet och dela den i 6 st delar. Platta ut den som en pizza ca 1½ cm tjock rund platta. Olja in ett bakplåtspapper och lägg degen ovanpå, låt degen jäsa i 30 minuter!
Sätt fingrarna i degen och gör små gropar där du lägger tomater och oliver och rödlöken i, krydda med den grekiska salladskryddan och häll på lite olivolja och strö på flingsalt.
sedan i ugnen i mitten på 225 grader i ca 10 - 15 minuter.
Låt svalan lite innan du skär upp brödet!
Brödet ska ätas färsk, man kan värma det i micron dagen efter eller lägga det på grillen!

1 kommentar:

  1. Mums här skall nu bakas. Ha en underbar helg och krama familjen

    Kram Ann

    SvaraRadera