Färdig jästa, nu ska dom in i ugnen!
Super lätta att baka och jättegoda bröd till soppa eller buffén, vi brukar göra denna till grillat!
Fylld Focaccia 6 st
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
5 msk flytande honung
2 msk flingsalt
4 dl durumvetemjöl
ca 1 l vetemjöl
Garnering:
Röda eller gula körsbärstomater
Fin strimlad rödlök
Grekisk salladskrydda
Olivolja
Flingsalt
Svarta oliver
Du väljer själv vilken kombination du vill ha på din focaccia! Låt fantasin flöda...
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, vispa ut den med vatten, olivoljan, honungen och flingsaltet.
tillsätt durumvetemjölet och sedan vetemjölet i omgångar. Bearbeta degen väl i minst 5 minuter på låg hastighet. Låt degen jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på bordet och dela den i 6 st delar. Platta ut den som en pizza ca 1½ cm tjock rund platta. Olja in ett bakplåtspapper och lägg degen ovanpå, låt degen jäsa i 30 minuter!
Sätt fingrarna i degen och gör små gropar där du lägger tomater och oliver och rödlöken i, krydda med den grekiska salladskryddan och häll på lite olivolja och strö på flingsalt.
sedan i ugnen i mitten på 225 grader i ca 10 - 15 minuter.
Låt svalan lite innan du skär upp brödet!
Brödet ska ätas färsk, man kan värma det i micron dagen efter eller lägga det på grillen!
Mums här skall nu bakas. Ha en underbar helg och krama familjen
SvaraRaderaKram Ann