Mosa frukten med lite socker....
Nu har jag fyllt formen ända upp... Hoppas att det inte rinner över?!
Pust.... Jag klarade den från att rinna över...
Precis utkommen i från ugnen.
Nu har den svalnat lite.... Visst är den fin?!!
Mina barn kunde inte vänta några timmar på att den skulle sätta sig, så detär därför den inte är så snyggt uppskuren... Men den var super god!!
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
Fyllning:
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephiaost
2.5 dl kesella 10% (1st burk)
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Frukt:
500 g färska jordgubbar
6 st nektariner
2 msk socker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Skiva jordgubbarna i mindre bitar och skala nektarinerna och hacka dem i små bitar. Mosa dem sedan med sockret och sila bort vätskan. Blanda sedan frukten med smeten och fyll smeten över kakbotten.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Bara att servera och njuta av den!!
Orginal recept från Lelias New York cheesecake.
Jättefin cheesecake och cheesecake är en av mina favoritkakor
SvaraRaderaMen såå gott! Ska genastr baka !
SvaraRaderaHärlig blogg och härlig Cheesecake! Ha en fin fin dag! Systrarna Yster Carro
SvaraRaderaMen den här cheesecaken ser ju jättegod ut! Måste varit supergott att blanda jordgubbar och nektariner! Väldigt fin blogg du har!
SvaraRaderaDen där kakan låter kanongod. Jordgubbar och nektariner kan väl inte bli annat än gott.
SvaraRaderaMums... har aldrig bakat själv med nektariner men det låter helt klart som ett vinnande konsept.
SvaraRaderammmm... vad gott det såg ut ;)
SvaraRadera