Nu har jag fyllt formen ända upp... Hoppas att det inte rinner över?!
Pust.... Jag klarade den från att rinna över...
Precis utkommen i från ugnen.
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
Fyllning:
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephiaost
2.5 dl kesella 10% (1st burk)
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Frukt:
500 g färska jordgubbar
6 st nektariner
2 msk socker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Skiva jordgubbarna i mindre bitar och skala nektarinerna och hacka dem i små bitar. Mosa dem sedan med sockret och sila bort vätskan. Blanda sedan frukten med smeten och fyll smeten över kakbotten.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Bara att servera och njuta av den!!
Orginal recept från Lelias New York cheesecake.