Jag är en helt vanlig tjej som har fullkomligt fastnat i surdegsträsket!!! Älskar att baka, det är min terapi. Utan baket är jag nog en riktig surdeg.. Jag lever ihop med min underbara sambo och min underbara son som jag älskar villkorslöst!! Utan min familj är jag ingenting.
onsdag 20 oktober 2010
Receptet till Rödbets bullarna/baguetterna!!
Här kommer det utlovade Receptet på dom otroligt vackra rosa bullarna!!
Ger ca 20-24 st bullar/ 2 limpor
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
5,5 dl varmt vatten (ca 60 gradigt)
3 st färska rödbetor
50 g jäst
2 msk bröd sirap
1 tsk salt
125 g/2 dl durumvetamjöl
120 g/2 dl siktatdinkelmjöl
250 g/5 dl vetemjöl
Gör så här:
Häll grahamsmjölet och havregrynen i en bunke och häll över det varma vattnet och låt det stå och svälla en stund. Riv rödbetorna och blanda ner det i det skållade mjölet/havregrynen. (Jag använde mig av handskar när jag rev rödbetorna).
Smula ner jästen i det skållade mjölet och blanda väl. Tillsätt salt och sirap. Blanda i mjölet och bearbeta det till en smidig deg!
Låt den jäsa ca 30 minuter. Plasta in bunken!
Skjälp upp degen på bakbordet och dela sedan degen i 2 st delar om du vill göra limpor, 20 -24 st om du vill baka ut bullar!
Sätt på ugnen på 225 grader om du ska grädda bullar/baguetter. Ugnen ska vara på 175 grader om du ska grädda limpor!
Låt brödämnena jäsa i ca 30 minuter på en plåt under bakduk!
Buller /baguetterna gräddas i mitten ca 12 minuter.
Limporna gräddas i 175 grader i ca 35 miuter.
Penslas med vattenom man vill när dom kommer ut ur ugnen och svalnas under bakduk på ett galler!
Sedan r det bara att avnjuta dem med philadelphia ost eller en annan god lagrad ost!
Smakar inte Rödbetor!! Utan Rödbetorna ger en naturlig sötma åt brödet!!
Etiketter:
smaksatta bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De såg jättegoda ut. Spar receptet. :-)
SvaraRaderaErika>> Det gör du rätt i!! ;O)
SvaraRaderaÅh så gott, måste provas.
SvaraRaderaKRAAM