onsdag 20 oktober 2010

Receptet till Rödbets bullarna/baguetterna!!

Här kommer det utlovade Receptet på dom otroligt vackra rosa bullarna!! Ger ca 20-24 st bullar/ 2 limpor 2 dl grahamsmjöl 2 dl havregryn 5,5 dl varmt vatten (ca 60 gradigt) 3 st färska rödbetor 50 g jäst 2 msk bröd sirap 1 tsk salt 125 g/2 dl durumvetamjöl 120 g/2 dl siktatdinkelmjöl 250 g/5 dl vetemjöl Gör så här: Häll grahamsmjölet och havregrynen i en bunke och häll över det varma vattnet och låt det stå och svälla en stund. Riv rödbetorna och blanda ner det i det skållade mjölet/havregrynen. (Jag använde mig av handskar när jag rev rödbetorna). Smula ner jästen i det skållade mjölet och blanda väl. Tillsätt salt och sirap. Blanda i mjölet och bearbeta det till en smidig deg! Låt den jäsa ca 30 minuter. Plasta in bunken! Skjälp upp degen på bakbordet och dela sedan degen i 2 st delar om du vill göra limpor, 20 -24 st om du vill baka ut bullar! Sätt på ugnen på 225 grader om du ska grädda bullar/baguetter. Ugnen ska vara på 175 grader om du ska grädda limpor! Låt brödämnena jäsa i ca 30 minuter på en plåt under bakduk! Buller /baguetterna gräddas i mitten ca 12 minuter. Limporna gräddas i 175 grader i ca 35 miuter. Penslas med vattenom man vill när dom kommer ut ur ugnen och svalnas under bakduk på ett galler! Sedan r det bara att avnjuta dem med philadelphia ost eller en annan god lagrad ost! Smakar inte Rödbetor!! Utan Rödbetorna ger en naturlig sötma åt brödet!!

3 kommentarer: