fredag 19 november 2010

Två små bröd med sultanrussin och linfrön

Så här blev mitt bröd som jag gjorde..
Blev så sugen att baka Martins bröd med aprikoser och linfrön. Men jag ville ha durummjöl istället för rågmjöl..
Och jag bytte ut mjölet och aprikoserna mot sultanrussin(gula russin) pga mina aprikoser var slut!! Allt annat stämmer enligt Martins recept.
2 dl vetemjöl spec
2 dl durumvetemjöl
3 dl rågskikt
65 g Sultan russin (som jag lade i blöt ca 10 minuter innan jag tillsatte dem i degen). Lät lite vatten vara kvar.
Och så lät jag mina bröd jäsa lite längre än 1 timme pga vi hade så kalllt inne..
Låt smaka...

4 kommentarer:

  1. Ja, verkligen vad gott det ser ut!
    Vilken fin sida du har!

    Keep up the good work!

    kryddiga Johan

    SvaraRadera
  2. Vann du inte den signerade kokboken förra gången? Då har du en ny chans nu... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266

    SvaraRadera
  3. Åh, jag är så sugen på nybakat bröd!!!

    SvaraRadera