Skålen klar med sockret , bara att rulla munkarna.
Nu har dom jäst färdigt...
Körde lite rockring tunt fingret så blev det ett hål!
Här får dom friteras en stund till dom är ljusbruna och fina då vänder man på den och friterar lite till!!
Lägg den i fatet och rulla dem runt så det blir socker över hela munken!!
Gjorde munkar med glasyr på och en med choklad och en vanlig! Vilken är DIN favorit??
Min favorit är den med socker på!!!
Receptet är en helt vanlig bulldeg smart eller hur! Jag friterade i 180 grader, hade termometern i hela tiden så jag så vilken temp det var på oljan. Jag hade RAPSOLJA.
Har haft skräck att göra munkar men när min väninna som aldrig bakar hade gjort munkar till sin sons födelsedag, så tänkte jag kan hon så kan JAG..
Och ärligt så var det inte så jobbig eller svårt som jag trodde. TÄNK bara på att oljan är varm och att du har ett lock i närheten ifall det tar fyr.
OBS!!! Ha inte köksFLÄKTEN igång!!!!
Jag gjorde en film på hur jag friterade och rullade munkarna i socker! Men den tog sådan tid att jag lägger upp den under dagen imorgon!! Nu är kl för mycket!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar