måndag 9 maj 2011

Jernhelja i Nora!

Nora har varje år en Vårmarknad på hyttbacken med hantverk och gårdsprodukter.


Markanden heter Jernhelja. För att komma dit kan du åka som vi gjorde Rälsbuss med Nora Veteranjärnväg eller så kan man ta bilen eller cykeln.


Hampus var mest fascinerad av Älgen som låg på och över en bil!! Det var ett jaktlag som informerade om Viltskador och hur man kan eftersöka dem med hund!Det fanns allt och så självklart fikade vi i stådet där Kaffebönan hade sitt goda hembakade fika bröd!


Vi fick bild på en del saker innan batteriet tog slut i kameran!! *suck*


Hampus var så nöjd av denna dagsutflykt att han somnade väldigt gott till kvällen.Här sitter vi i Rälsbussen... Spännande tycker han .. Lite läskigt därav tutten i munnen.Men tutten den försvann när konduktören kom ... Då sträckte han fram sin biljett som en "stor" pojke.. Och sedan bar det av till Pershyttan.. Han jublade av glädje när tåget tutade på vissa sträckor.Och så kommer vi till den berömda Älgen!!! Hampus tyckte om den, han sa att det var en fin älg mamma... Mmm, jag kan ju bara hålla med!

Så fick vi viltvimplar att sätta på våra bilar i fall olyckan skulle vara framme! Jaa, vad säger man om det?? Jag har ju inte en körkort!! *LER*
Och så köpte jag korv från Tjurskallen 1: korven var en vildsinschoritzo och den andra korven var en hjortchoritzo. dom var bra i både smakenoch i konsistens.. Hade dem i en gryta med kyckling och potatis, lök m.m recept kommer på det senare!
Och så finns det ett hus där finns en massa gamla saker som man kan köpa även nytt som keramik i alla dess former och färger! Gammalt & Nytt heter det!!

Det är 3 st systrar som gör olika saker som de sedan säljer på platsen Gammalt & Nytt!En stickar, den andre säljer antika saker och den tredje systern är kermaiker. Vad mer kan man önska sig?

Det finns inte så mycket reklam eller bilder från deras lilla hus.. Men jag ska åka upp och ta lite bilder så får ni se vilka otroligt vackra saker dom har!! Och i vilken miljö det ligger i!!

Bilderna ovan har jag fått av den ena systern!! Tusen tack Lotta!


Där vill man bara lägga sig i gräset och bara njuta av dofterna och bara vara!

Hoppas ni har haftr en underbara helg som vi har haft med god mat och vackert väder!!


Kram Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar