fredag 6 maj 2011

Walloner /Valloner

Jag har tänkt baka dessa hur länge som helst men vet inte varför jag inte kommit till skott förrän nu?! Kanske kan det vara att det verkar krångligt och svårt? Jaa, men det var ju hur enkelt som helst!! Det enda som var tokigt var att jag inte hade den rätta tyllen jag hade en liten stackare
"stl Wilton nr 10"som inte räckte till att fylla hålet ordentligt med, men nästa gång jag gör dom ska jag ha införskaffat mig en.. Hoppas jag! Någon som vet vart jag kan köpa en STOR (runt hål) Tyll stl 18, 19, 20?? Det är ju meningen att fyllnignen ska göra ett stort hål när all den goda underbara massan ska vara... Men i mitt fall blev det lite i mitten inget mera!
Skam den som ger sig!!! Här kommer bilder och receptet är taget från Riddarbageriets Bröd bok!
En deg med ganska mycket smör och ägg. En bra grunddeg som passar perfekt till söta fyllningar. Ingredienser till ca 30st 350 g mjölk 1100 g Vetemjöl 150 g Strösocker 250 g Smör 18 g (1,5msk) Bakpulver 2 st Ekologiska ägg 75 g Jäst 15 g (1msk) Salt
1:a Millas Fyllning :
25 g osaltat smör 2 st äpplen (som jag kokade äppelkompott på) + lite syltsocker 1 msk vanlijsocker 2½ msk kanel Blanda allt när det har svalnat, fyll sedan bullen med detta och sätt i äppelbitar.
2:a Millas Fyllning: 160 g rumsvarmt smör 2 dl ljust muscovado socker 1 msk mörk sirap 3 msk marsanpulver Vispas med elvisp så att smeten blir helt klumpfri! Strösslet på toppen: 2 dl vetemjöl 100 g rumsvarmt smör 100 g ljust muscovado socker 60 g marsanpulver Blanda samtliga ingredienser till strösslet, men bara så det går ihop. Det ska innehålla lite klumpar. Frys strösslet! Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en degblandare, kör på låg till medelhastighet i ca 10min eller knådadubbla tiden. Degen blir mycket elastisk till sin konsistens Kyl degen i ca 30min. Vänd upp degen på bakbord och dela den i bitar om ca 50g och rundriv dem sedan till bullar. Lägg bullarna i bakformar, lår dem jäsa i ca 60min under bakduk. Sätt på ugnen på 200 grader! Gör ett hål, men inte hela vägen ner i mitten på bullarna spritsa valfri fyllning i hålet. Pensla med ägg och strö över strösslet. Baka av i ca 10-15min. Lyft över på galler och låt svalna under bakduk, strö över florsockret.
Ät och njut!!

3 kommentarer:

 1. Vilken spännander recept!! vill gärna prova den här bularna eftersom de ser riktigt gott ut!!

  SvaraRadera
 2. Sana>> Dom är gudomliga!! Se till bara att du har en stor tyll, så det blir mera fyllning i.
  Då blir dom bättre än mina!!

  Mvh Milla

  SvaraRadera
 3. Så gott, vill också få tag på en stor rund tyll, tror min är på 14 mm, men vill liksom du ha en på runt 20

  SvaraRadera