Jag är en helt vanlig tjej som har fullkomligt fastnat i surdegsträsket!!! Älskar att baka, det är min terapi. Utan baket är jag nog en riktig surdeg.. Jag lever ihop med min underbara sambo och min underbara son som jag älskar villkorslöst!! Utan min familj är jag ingenting.
tisdag 14 december 2010
Julklappar!!
onsdag 8 december 2010
Ännu en ofrivillig frånvaro!!
fredag 19 november 2010
Två små bröd med sultanrussin och linfrön
torsdag 18 november 2010
Risgrynsgröt
onsdag 17 november 2010
Tävling
Utmaning!!!
tisdag 16 november 2010
Hur man gör eget Vaniljextrakt!!
Häll sedan på Rom , Brandy, Vodka. Jag använder Rom pga den innehåller lite socker så den blir lite sötare i smaken än vodkan. Brandy har jag inte provat än men ska!
Viktigt är dock att man täcker vaniljstängerna med drycken!
Nu är det bara att den ska skakas ett par ggr i veckan och låta den stå mörkt och svalt så ska du se att den blir mörkare i färgen för varje vecka som går!! Och om ca 6 -8 veckor är den klar att använda!!
Millas Vaniljextrakt!
Ingredienserna:
5dl Rom, Vodka, Brandy
8-10 vaniljstängeren mörk flaska som går att försluta tät
Sedan delar du stängerna läggerner dem i flaskan och skrapar ur fröna häll i dem i flaskan. Tillsätt spriten så den täcker stängerna. Förslut, skaka om ordentligt..
Ställ den mörk och svalt och sedan är det bara att vänta!!
Du kan fylla på med mera sprit och stänger när det börjat sina i flaskan, så ditt vaniljextrakt tar aldrig mera slut!! Bara att fylla på med mera och så går det runt!!!
Lycka till!!
Tips!! Vill du inte ha det själv, så varför inte ge bort det i Julklapp?!!
lördag 13 november 2010
Chocolates Buttons all the way from London!!
torsdag 11 november 2010
Pepparkakor i mjölkkartong!!
En smak av julen!
onsdag 10 november 2010
Skållad råg!
måndag 8 november 2010
Bli Tespilot för nya smakerna från Arla!
På uppdrag av Arla har stjärnkonditorn Conrad Tyrsén tagit fram recept baserade på den smaksatta vispgrädden. Han har dessutom definierat olika ”smakkompisar” – speciella kombinationer som är extra lyckade tillsammans med choklad- respektive jordgubbsgrädde.
– Smaksatt vispgrädde är ett nytt och spännande tillskott i mejerikylen. Produkterna passar lika bra att användas i tårtor som ett vispat tillbehör till smulpajen eller våfflan.
Jag prövade mig fram med båda varianterna och tyckte de här kombinationerna var bäst, säger Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009.
Conrad Tyrséns smakkompisar prova jordgubbsgrädden tillsammans med smaker som rabarber, lime, balsamico, pistage, svarta vinbär, krusbär, vit choklad, mynta, stjärnanis eller lakrits.
Chokladgrädden passar extra bra tillsammans med kaffe, kardemumma, körsbär, hallon, nötter, mandel, röda vinbär, salt och rom.
Arla Köket smaksatt vispgrädde finns i butik från och med nu och har ett cirkapris på 16 kronor. Produkterna kommer säljas i återförslutbar förpackning (2,5 dl) med skruvkork. Smaksatt vispgrädde är hållbar i 28 dagar i oöppnad förpackning och 4-5 dagar i öppnad.
Låter inte detta helt underbart gott??? Jag måste prova detta!! Tänk vilka underbara och vackra och inte minst goda Cupcakes man kan göra och garnera med grädden!!!
Mmmmmm, det är så det vattnas i munnen på mig!
Vill du vara med??? Delta HÄR.