Jag formade om dem till 2 st runda bolla igen och lät dem jäsa i ca 20 minuter.... Se nedan hur dom ser ut!!
Se så fina!!!! Så skårade jag dem med min kniv.. Och skjuts in ugnen på 275 grader.. In med vattnet i plåten på ugns botten.. Sänk värmen efter ca 5 minuter till 200 grader och grädda vidare ca 25 minuter..
30 minuter totalt i ugnen...
Så såg brödet ut innan jag skar upp det....
Receptet
1dl vetekross
1dl rågkross
5dl vatten
Detta ska skållas med vattnet.. Koka upp 5 dl vatten och häll över krosset och låt stå minst 1 timme.
Tips:
Vill man ha det mjuk och inte känna den hårda krosset när man tuggar så rekommenderar jag att skållningen täcks in med plast och låt stå över natten!!
Tag krosset och häll det in degbunken tillsammans med:
2dl/200g dinkelsur
1msk olivolja
10g jäst
1msk salt
610g vetemjöl special
Blanda ihop det med krosset och bearbeta degen i minst 10 minuter...
Plasta in bunken och låt degen jäsa i 2 timmar.
Tag ur degen och stjälp upp den på degbordet, dela den i 2 st lika delar.
Knåda den så lite så det bra går, forma degen till runda bollar och låt degen jäsa ytterligare 1 timme.
Ställ in plåten i mitten av ugnen på 275 grader, häll på ca 1-2 dl vatten i plåten som du har ställt in i ugnen tidigare så den är varm.
Låt det gå ca 5 minuter innan du sänker värmen till 200 grader och grädda bröden färdigt i ca 25 minuter till.. Totalt inne i ugnen ca 30 minuter..
Färdigt.. låt svala helt innan du skär i brödet!!
Mvh Milla