Mandelmassan:
Till 200g skållad mandel använder jag 200g socker. Man kan tillsätta lite vatten så den blir mjuk och smidig. Ca 2-3 msk.
Skålla mandeln genom att lägga ner mandeln i kokande vatten i ca 1 min. Häll bort vattnet och lägg mandlarna i en handduk, vik den över mandlarna och rulla fram och tillbaka med handduken över mandeln så lossnar skalet jätte lätt.
Jag använder min matberedare med knivarna när jag ska göra mandelmassa, jag tycker den är enklast att använda!!
Häll i mandeln och häll på sockret och kör med knivarna tills det blir en massa är den för hårt tillsätt lite vatten. Kör i ca 5 minuter så blir den perfekt och det finns inte några sockerkristaller kvar som man kan känna av i munnen!
Lägg mandelmassan i en plastpåsen den håller 1 vecka i kylen!!
Går givetvis att halvera satsen om man vill den!!
100g skållad mandel
100g socker
Man behöver inte skålla mandeln det påverkar inte smaken utan den får en en annan färg bara!!
Hej, vilken trevlig blogg! Och det är härligt med folk som orkar göra riktig mandelmassa! Det blir ju så otroligt gott!
SvaraRadera