fredag 12 februari 2010

Päronmousse till 6 st muffins!

230g päron (i halvor) 1½ dl grädde 1 msk socker 3 st gelantinblad 1 tsk Päronessens 2 droppar Grön karamellfärg Päronmousset gjorde jag på konserverade päron som jag finhackade. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Ta ur bladen och lägg detta i en kastrull, ta en 1/3 av päronhacket och lägg i samma kastrull som du sedan sätter i ett vattenbad. Smält gelantinet med päronhacket. tillsätt päronessensen i det kalla päronhacket, rör om så det blandas. Häll sedan ner det smälta gelantinet i päronhacket och blanda ordentligt. Vispa grädden och sockret. Droppa karamellfärgen i grädden och rör om. Häll sedan ner päronhacket i grädden och rör om. Låt stå i kylen en stund! Spritsamuffinsarna och ät och njut!! Denna mousse kan med fördel även fyllas i muffinsarna. du kan även använda den som fyllning i tårtor! Du kan ju helt enkelt dubbla receptet utan problem om du ska använda den till fyllning eller ha till flera muffins! Vid dubbling lägg till ett extra gelantinblad annars är risken stor att det blir för löst!! Jag gjorde bara till 6 st för att prova om det gick som jag hade tänkt mig att det skulle vara, ville då inte göra för stor sats i fall jag misslyckades!! Men det blir ju Succé!! I alla fall från mina barn och sambo! Lycka till!!

3 kommentarer:

 1. Låter jättegott med päronmousse. Kommer ihåg att någon på mitt jobb bjöd på en tårta med choklad och päronmousse en gång och alla tyckte den var så himla goood.
  Måste lägga detta på minnet, och göra själv.

  SvaraRadera
 2. åhh vilket underbart recept. Det där kommer jag att sno åt mig ;) Länkar till dig då.. måste juh bara testas. Jag ÄLSKAR juh päron smak... jag beställer päron essens ifrån borgebykryddgård för jag tycker den e klart bäst :)
  Måste verkligen testa :)

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde det direkt *hehe*
  Fast jag hade inga kons.päron hemma utan bara färska så jag gjorde nog heeelt annorlunda än ditt ;) Men jag blev så sugen på päronsmak *s*
  Får se om det blir något av det i morgon..


  Kram Stina

  SvaraRadera