fredag 23 april 2010

Mormors Chokladsnittar & Choklad biscotti

En lite hyllning till min Mormor som inte finns bland oss längre!!
Hennes chokladsnittar är super goda och lätta att göra!
Och ett annat super gott recept Choklad biscotti från Linnea (Tasteline) Chokladboken nr 17 som man kunde samla på via Aftonbladet!!
Receptet kommer här:
Mormors Chockladsnittar.
Ingredienser
200 g smör 2 dl strösocker 2 st ägg gulor 2 msk kakao ½ tsk hjorthornssalt 5 dl vetemjöl Till pensling: äggvita och hackad mandel och pärlsocker Rör smör och sockret luftigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda hjorthornsaltet med vetemjölet. Och blanda i kakaon sist. Sikta ner mjölblandningen. Arbeta degen till en smidig deg och lägg den sedan i en plastpåse och låt degen vila i ca 2 timmar. Sätt på ugnen på 200 grader. Tag ut degen och del den i 6 st delar. Rulla ut till fingerlånga rullar som sedanlägges på en bakplåt med bakplåtspapper på. Tryck lite lätt på rullarna med fingrarna så dom plattas ut till ca ½ cm i höjd. Pensla på äggvitan och pärlsockret och om man vill även hackad mandel! In i ugnen i mitten ca 10 -12 minuter. Choklad Biscotti
Ingredienser
125 gram smör 1,5 dl ljust muscvadosocker eller vanlig socker
3 st ägg 7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 2 tsk vanlijsocker 100 gram hasselnötter 100 gram mörk choklad
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla överkakorna.
Jag kommer inte att ha smält choklad på biscottin pga det blir väldigt kladdigt!
OrginalRecept: Linnéa Seidel
Fotot är taget av min som som är 10 år!!

1 kommentar:

  1. mmmm vad det lät gott. :) jag ska ta någon dag och göra biscotti har jag tänkt, men kommer inte riktigt till skott*S*

    SvaraRadera