Jag är en helt vanlig tjej som har fullkomligt fastnat i surdegsträsket!!! Älskar att baka, det är min terapi. Utan baket är jag nog en riktig surdeg.. Jag lever ihop med min underbara sambo och min underbara son som jag älskar villkorslöst!! Utan min familj är jag ingenting.
måndag 26 april 2010
Sockerkaka med ricotta, apelsin, kokos!!
En helt ljuvlig sockerkaka frisk, syrlig och söt på samma gång!
Receptet kommer från Buffé nr4 2010.
Ingredienser
1 ask ricottaost (250 g)
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vanlijsokcer
4 dl kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos.
Rör ner det i äggvispet. (Använd ej elvisp för då är det risk för att kakan blir gummiaktig!!)
Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
OBS!!
Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
Pudra över florsocker strax före servering.
Etiketter:
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilket smarrigt recept på sockerkaka! Starkt tycke för sockerkakor, mest klassiska bakreceptet!
SvaraRaderaFörresten har du en riktigt fin blogg.