måndag 26 april 2010

Sockerkaka med ricotta, apelsin, kokos!!

En helt ljuvlig sockerkaka frisk, syrlig och söt på samma gång! Receptet kommer från Buffé nr4 2010. Ingredienser 1 ask ricottaost (250 g) 100 g smör 4 ägg 3 dl socker 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice rivet skal av 1 apelsin 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vanlijsokcer 4 dl kokos Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner det i äggvispet. (Använd ej elvisp för då är det risk för att kakan blir gummiaktig!!) Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. OBS!! Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering.

1 kommentar:

  1. Vilket smarrigt recept på sockerkaka! Starkt tycke för sockerkakor, mest klassiska bakreceptet!
    Förresten har du en riktigt fin blogg.

    SvaraRadera