tisdag 24 november 2009

Surdeg start!!

Recept på surdegsbröd och surdeg. Bröd bakat med surdeg blir gott, nyttigt, har lågt gi, håller längre och smakar mer. Går bra att frysa. Godast om det får mogna någon dag. Köp gärna ekologiskt mjöl från ex. Saltå Kvarn eller annan lokal producent. Recept på surdeg: Så här gör du egen surdeg. Surdegen tar några dagar att göra men sköter sig själv. Färdig surdeg förvaras bäst i skruvlocksburk i kylskåpet. Förnyar sin surdeg gör man genom att spara en degklimp i samband med bakning av surdegsbröd. Det är lite krångligt mot vanlig bakning men jag lovar du får snart rätt på det och du märker snart att surdegsbröd smakar bättre och har godare konsistens än vanligt jäst bröd. Det finns lite olika recept för staren av en surdeg här visar jag några: gå till Surdegs starter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar