onsdag 4 maj 2011

Lille skrutt är sjuk!

Mammas lilla pussgroda mår inte bra!!!
Minstingen fick krupp inatt inte sovit mycket inatt alls, ingen av oss faktiskt... Ingen feber på morgonen kl 07.00, men under dagen har det nu stigit upp till en bra bit över 38 grader *suck*
Nu har även snuvan kommit och han nyser om var annat... Hostan finns kvar men bättre tackvare medicinerna! Men han som det brukar vara full fart på annars, går nu på sparlåga och sitter mest i mitt knä och halv sover!
Hoppas ni mår bättre!! Ha det gott så ses vi när Hampus är bättre!!
Kram på ER!!

måndag 2 maj 2011

Durumbröd!

Vi hade besök till påsk av mina föräldrar och då bjöd vi på detta bröd till maten!! En ganska enkelt men super gott bröd som passar till ALLT! Nu hade jag inte möjligheten att kalljäsa degen, men om du har plats i kylen så låt den stå till dagen efter det är värt den väntan brödet blir mycket godare!!! Baka sedan ut den som det strå i receptet. Original recept från Heléne Johanssons från boken Bröd från Brunkebergs bageri. Nyttigt och gott bröd gjort på durummjöl. Receptet ger 4 runda eller 2 stora avlånga bröd. Ingredienser 1 000 g vatten 30 g jäst 1 200 g vetemjöl med hög proteinhalt 300 g durummjöl 40 g havssalt Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser utom saltet och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt saltet. 2. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Lägg den i en oljad bunke och låt den vila i 2 timmar eller över natten i kylen. 3. Forma degen till fyra runda bullar (eller två om du vill göra avlånga stora buffébröd, lägg dem då att jäsa direkt på plåt). Lägg dem med verket (skarven) nedåt i jäskorgar pudrade med durummjöl. Låt bröden jäsa i 1–1 1/2 timme. 4. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen. 5. Stjälp upp bröden på plåt med verket uppåt. Ställ in bröden i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned. Stäng ugnsluckan och sänk temperaturen till 200 grader. Släpp ut ånga efter 20 minuter. 6. Grädda bröden i ca 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 98 grader. 7. Låt bröden svalna på galler. Ät och njut!! Hade tagit kort med kameran när brödet var uppskuret men jag vet inte vart dom tog vägen i kameran för när jag laddade över bilderna till datorn så var dom borta?!! Men jag ska spara ihop till en ny kamera en vacker dag så inte det blir som det brukar, att ibland så är bara bilderna borta?!! Hel konstigt... Ha det gott!! //Milla

Gott bröd till Grillat.

Detta bröd är så gott att ha till grillat och dagen efer så kan du rosta det, då är det ännu godare!! Jag har olika fyllningar i mitt.. Den ena är det original, men den andra tog jag inlagda soltorkade tomater och basilika och havssalt. Och ovanpå creme fraiche och färska tomater! Nu ska dom jäsa en liten stund innan som ska in i ugnen! Den ena lade jag färska skivade tomater ovanpå lite creme fraiche. (jag tog lite creme fraiche på två fingrar ca 2 msk och drog över brödet sedan lade jag över tomatskivorna) Detta gjorde jag precis innan den ska gräddas!! Det blev super gott. Vilket mönster det blir när man skär bröden.... Se så vackra dom blev! Ät och njut!!! Här finns receptet!!

Kanelbullar är aldrig fel!

Måste slå ett slag för kanelbullar så gott för så lite jobb!
Här har jag gjort en med pärlsocker och en med råsocker på!! Hemma går det inte med pärlsocker bara råsocker det tycker min familj är godast! Receptet hittar du här Och så lade jag in en video hur jag formar mina bullar! Hur formar du dina bullar?? Ha det gott i värmen och ta en kopp kaffe och en kanlebulle och njut av solen!!

Kram Milla

torsdag 21 april 2011

Polkagris skorpor!

Jag bakade dessa i förra veckan i Torsdags när jag var ledig. Jag och Hampus vill göra något riktigt gott.. Hade några polkagrisar som jag inte visste vad jag skulle göra med och så var jag så sugen på skorpor... Hmm, tänkte jag det går nog så jag slängde ihop en super god deg.. Och alla jag pratade med sa att inte kan det vara gott så jag gick över med ett par stycken till granne som inte kunde äta skorpor utan smör eller marmelad pga det blir ju sååå torrt. Dagen efter så kom hon och sa åhh, dom var ju så goda. Men det visste jag ju redan ;O)! Nästa blir att göra på lakrits... Eftersom jag älskar lakrits.. ska bara hitta några goda hårda utan pulver i! Men här kommer receptet på skorporna! Polkagris skorpor ca 40 st 200 grader 100 g smör 1 dl socker 2 ägg 1 tsk bakpulver 4 dl fintvetemjöl 1 tsk vanillinsocker 1 -1½ dl stötta polkagrisar (jag tar 1½ dl polkagrisar för jag älskar polkagris smaken)! Rör smör och socker, tillsätt äggen vispa lite kraftigare. Blanda de torra ingredienserna samt smaktillsatsen, arbeta in i degen. Tillsätt ev mer mjöl. Degen ska inte vara för lös, den ska inte var kletig. Den ska vara följsam! Dela i 3 längder och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min . Låt längderna svalna lite och snedskär sen i 2 cm breda bitar. (bredare om du vill ha dom större). Torka skorporna i eftervärme med ugnsluckan lite på glänt. Ät en skorpa till kaffet, tag två eller flera ät och njut!!!

Jag lade mina i min älsklings burk! Tyvärr så får dom ju inte ligga kvar där! Dom är slut innan jag hinner lägga på locket.

onsdag 13 april 2011

Surdegs baguetter (dinkelsur)

Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegs baguetter!
Jag har inte bakat på så länge ca 6 veckor med genom min arbetsträning så har jag fått glädjen att baka tillbaka igen! Det känns så underbart!!!
Jag använde mig av Martins grund förutom att jag inte har rågsur utan använde min dinkel sur. Min sambo är ju in Stockholm i 3 dagar och så är han så gullig att han åker förbi Saltåkvarn innan han kommer hem till oss! Så jag kan äntligen få min rågsur och grahamsur, puttrandes i köket mitt! Dom tar ju inte hem till Nora eller Örebro jag har nu tjatat i över 1 år så jag har gett upp vi handlar när vi åker till Stockholm eller när någon inom familjen är i närheten av Saltåkvarn. Tyvärr händer det inte allt för ofta och då får man ta det jag får tag på här i Nora, Saltå kvarns dinkel! Surfa in här så har ni receptet. Pain de Martin (Jätte stort och jättejätte gott) Jag fick ut 13 st baguetter dom vägde ca 174 g st. Gräddades i ugnen 250 grader i ca 20-25 minuter. Super goda!!

tisdag 12 april 2011

Sockerblommor!

1:a veckan på Jobbet, går över min förväntan!! Jag trivs som bara den!! Än så länge har inte kroppen slagit bakut, underbart! Jag har gjort lite ändringar så jag jobbar 3 dagra i veckan istället för varje dag hinner ju inte baka specielt mycket på 2 timmar.. ;O/ Så nu jobbar jag 3 dagar och jag hoppas det kommer att fungera jag borjar imorgon 13/4 på den nya schemat. Jag har gjort blommor för första gången till jobbet, hoppas dom blev glada för dem.. Färger och pärlor i olika färger.. Blev ganska nöjd för att vara första gången! Bättre blir jag väl med lite mera erfarenhet.... Och vilken tidskrävande pyssel detta är!! *pust* Men ack så roligt!!! Ni kan väl säga vad ni tycker, kom gärna med förslag hur jag kan blir bättre och om bra färger som ser snygga ut och pärlor, glitter m.m Ni har ju mera erfarenheter än mig, tacksama för all hjälp jag kan få!

måndag 4 april 2011

1:a dagen på jobbet!!

Den gick fort den, ville inte gå hem!!! ;O) Vilka människor jag har mött på Kaffebönan!!! Trodde inte jag skulle få uppleva den stämning som fanns när jag jobbade inom vården, men ack vad jag bedrog mig!! Underbara förstående människor som låter en utvecklas och känna sig behövd! Och som låter en prova nya saker utan att känna sig dum om man nu skulle göra fel! Jag har bakat kladdkaks muffins, gjort min första ganache "Dumle" idag!! Har bakat mina äppel och mandel kransar som dom ska få smaka på imorgon (Tisdag)! Minstingen lite sur pga att han inte får smaka.. Åhh, mammas goda bullar sa han nu på kvällen när han såg mig baka dessa kransar.. Jag får baka nya till honom, eller så kan ni komma och fika på mammas jobb... Jaaa, svarade han då! Sedan somnade han gott!! Får se om det är något att sälja vidare på i Caféet. Sov nu gott så höres vi!! Är så glad att jag har hittat HEM!!!! Kram på er!!

torsdag 24 mars 2011

Kaffebönan!!!

Ju nu ska jag berätta något roligt! För två veckor sedan fick jag redan på att ett nytt Café ska öppnats i Nora! Och att där kunde man få arbetsträna! Dit vill jag sak jag till min kontakt på AF.... Jaa, sa hon det är fullt?!! Men kanske senare?? Ok, tänkte jag får hitta någon annanstans att arbetsträna på.. Men i fredags fick jag brev från AF!? Undra vad det är för brev tänke jag? Jag har ju min tid den 1 april till AF. Och så öppnar jag det och där står det att jag ska få arbetsträna på Kaffebönan från 1 April!!!! Jaa, jag sprang runt som en tok och skrek!! AAAAAAaaaaa.......... Gud, vad lycklig jag blev!! Så idag var jag ner och träffade Ulla som håller i det hela! Och vilken härlig människa!! Jag talade om att jag tycker om att baka bullar och sötsaker men det som ligger mig mest varmt om hjärtat är ju matbrödet i alla former!! Kul sa hon vi startar upp ett helt nytt ett bageri i juni i samverkan med kaffebönan!! Där passar du!! Yippiee, jag ska få baka bröd.... Det fick jag inte chansen på det andra stället. Nu ska jag får baka mina äppelkransar och muffins m.m!! Kul, att dom vill sälja mina bakverk och se att jag kan baka. Och senare även baka gott matbröd att sälja!! Det stärkte mitt självförtroende idag! Jag är så lycklig!! Äntligen har min tur kommit!!

onsdag 23 mars 2011

Förkylningar, magsjuka och åter igen förkylningar!!!

Jaa, jag tror jag blir galen snart..... Hampus minsta har legat i en otäck förkylning 40 grader i flera dagar och en fruktansvärt otäck hosta.. Hostar så han spyr.. Och så krup hostan på det?!! Joo, sedan blev han frisk efter ca 1½ vecka vad händer då jo, då blir jag liggandes i feber och hosta..... Förra veckan bröt det ut på mig. Inte nog med att hostan var hemsk utan jag tappade rösten i 4 dagar!!!! Fatta inte ett pip kom ut??!! Men i Måndags kom rösten tillbaka.. Då fick Hampus magsjuka!!!! Yippeiiii... Så nu är han bättre och vi andra peppar, peppar ta i TRÄ!!! Vi har inte fått den än.... Vi har spritat allt och byt kläder ett par ggr om dagen.. Så nu ska det väl vara bra!!!! För imorgon så händer det något roligt.... Åter kommer med det!!!! ;O) Kram på ER!!

onsdag 23 februari 2011

Nåja, vad är väl en bal på slottet..?

Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!! Men min balkväll är över! Jag får förklara min frånvaro från bloggen och alla sociala nätverk! Jag blev förkyld som ni vet och oroade mig inför Onsdagens arbetsträning.. Jag låg hela helgen med hög feber och var dunder förkyld på jaa vet inte hur många år!! Så händer det som inte får hända min förkylding sätter sig i nacken och armen som har har skadat i bilolyckan!! Så nu ä rArbetsträningen avslutad för hon ville inte att jag kunde gå ner i tid och prova om jag kunde vara där lite mindre timmar! Hon ville ha någon som kan arbeta!!! Jaap, och min kropp vill INTE!!!! Finns nog inga svordommar ivärlden just nu som kan förklara vad jag känner... Min kropp har alltså sumpat en fast tjänst på ett bageri & café på 50%... Undra om regeringen kan fatta vad jag känner mig som just nu!!??? HELT VÄRDELÖS som männinska!!!!! Jag går nu till sjukgymnasten 3ggr iveckan och får smärtlindring och sedan harjag min TENS på hela dagen tills jag går och lägger mig! Och så har jag ångest för jag kan inte baka, armen fungerar inte alls kan inten skriva utan att få kramp så nu skriver jag med vänster pekfinger valsen... Så som ni förstår är jag ganska låg just nu pga av detta!!! Inte var dag man sumpa en chans på fast tjänst!!! Undra om den personen som körde på mig tänker att om jag hade stannat vi stoppskylten hade personen jag körde på varit 100% frisk!!! Och haft ett liv och ett jobb!! Kram på er!!

söndag 23 januari 2011

Arbetsträningen!

Det har gått bra på arbetsträningen kroppen har protesterat men jag har bitit ihop, somnat med Hampus så fort jag kommit hem... Sovit ett par timmar med honom.. Han har ju varit super sjuk så han har sovit som en stock. Jag har jobbat på tors, fredagen och på lördags morgon gick jag in i väggen.. Vaknande med huvudvärk och ont i halsen 40 graders feber.. GRATTIS!!! Bara att ringa Silke och säga att jag är sjuk kan inte komma, skit kändes det.. Men jag kan ju inte smitta ner alla kunder. Låg hela lördagen och när jag väl kom upp så toksnöade det!! OK, då fattar jag varför kroppen reagerade som den gjorde.... Söndagen lika så låg mest, var uppe och åt lite i mellanåt.. Men blev så yr i huvudet att jag var tvungen att lägga mig igen. Måndagen då? Jaa, Hampus blir sämre i sin hosta och sover mest febern stiger igen.. Men det är ju bara virus så vad göra.... Bara mamma som duger. Och mamma mår inte heller bra så det är tungt. Får se hur det blir till Onsdagen så det är tänkt att jag ska arbetsträna... Vill så gärna men kroppen vill inte... Bara att veta att hon ska anställa någon på halvtid gör mig galen... Den tjänsten vill ju jag ha!! Men jag måste nog inse att jag är besegrad av fibron och whiplashen... :O( Så just nu är jag så låg! Det har jag nog aldrig varit i mitt liv förut, där allt känns hopplöst.. Vem vill inte kunna försörja sig själv?? I dagens samhälle får vi som är sjuka inte ens sjukpenning/sjukersättning.. Så vad finns det för mig om inte kroppen klarar ens av 10 timmar?? Det vill jag inte ens tänka på ärligt talat!! Kram på er!

onsdag 19 januari 2011

Nu ska ni få höra något som jag vill tala om!!!

jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom. Näää det är inte riktigt sant!! *LER* Men detta är SANT!! Jag har fått chansen att arbetsträna på ett bageri?!!! Kan ni fatta!!! Min dröm har gått i uppfyllelse..... Jag har velat tagit kontakt med henne sedan länge men då hade hon sitt Café så långt bort från Nora och med tanke på att jag inte har körkort så var det ju helt uteslutet!! Men nu har hon flyttat sitt Bageri till självaste kärnan i Nora! Och då pratade jag med AF om det skulle gå att arbetsträna hos henne. Min handledare gick och pratade med henne för jag vågade inte "sälja" mig själv. Det ar ju ett tag sedan man jobbade. Och Hon ville då att jag skulle komma och presentera mig och visa upp vem jag var! Och det gjorde jag och hon ville jag skulle börja direkt!! Och det ville jag med! Så där är jag nu att imorgon ska jag till AF på uppföljingsmöte och sedan gå och jobba!! Hur kul som helst!!! Och det bästa är att hon vill inte ha heltidare utan halvtid och då är ju jag så klart en kandidat till en av halvtiderna!! Åh, vad jag är lycklig det var länge sedan jag kände att det händer något positivt för just mig! Bara kroppen håller ihop! Kika gärna in på hennes sida.. Silkes Bageri & Café Kram Milla

torsdag 13 januari 2011

Smörgås tårta!

Min kära sambo fyllde 42 år och ville ha en smörgås tårta.. Men han skulle promt beställa i från konditoriet pga jag skulle få vila lite tyckte han.. Snällt, men jag vet att det är svårt att köpa smörgåstårtor utan majonäs som jag inte tål.
Och efter ett par telefonsamtal fick han se sig som besegrad och inhandla diverse ingredienser till Millas smörgåstårta!!
Och så här blev den.. Är tyvärr urkass på ganering så det bryr vi oss inte om, jag får lära mig mera om detta lite senare.
Lite vinklad från sidan..
Från sidan..

Lite halv uppifrån...

Smaken var det inget fel på har gjort den många ggr tidigare... Men jag måste jobba på att garnera.. :O(

Du har fått ett Paket!!!

Jag fick ett sms på min mobil att jag hade ett paket att hämta??? Jag hade ju inte besällt något?! Sambon skjutsade mig till Statoil och jag hämtade ut paketet!! Det var från min samarbets partner FIKAMERA!!! Tusen tack!!!! Hon ville önska mig och min familj Gott Nytt År! Jag fick en baguettplåt och en degskrapa som jag hade på min önskelista på bloggen! Helt fantastiskt!! Nu är jag en stolt ägare till ny degskrapa och baguettplåt! ;O)

Detta låg i paketet!!

Titta vilken suverän degskrapa!!! Helt underbar att hålla i !!!

Baguettplåten har 3 st rännor.

Vad säger man?? TUSEN TACK Elisabet!!

Ni har väl inte missat en av världens bästa webbshop?? På Fikamera finns allt du behöver inför ditt brödbak och bullbak och inte nog med det så finns det en massa formar till kakorna. Du har produkter som Rice och LB Laursen och assistenten Ankarsrum. Jaa, kort och gott hon har det mesta!! Så kika in och shoppa loss!!

Mvh Milla

Tappad lust!

Jag har varit borta en stund från bloggen lite har det varit pga kroppen har inte velat varit med alls under denna kalla vinter! Men så har vi haft avbrott med Telia igen flera ggr dom felsöker med finner inget fel alls, så nu verkar det som jag maste leta efter ny leverantör pga dom klarar inte av att leverera till mig enligt deras avtal! *suck* Blev utförsäkrad nu den 1 januari, ny medicin som gör en kocko i huvudet men värken tar den inte bort inte?! Så det har varit lite mycket nu på sista tiden.. Jag tappade baklusten när jag tappade min vanlijextrakt igolvet så kände jag att nää nu lägger jag allt vad som har med bak at göra!!! Jag var så arg och ledsen att kroppen inte ville lyda mig så jag förlorade kontrollen över att hålla flaskan så den gick i golvet.. Hade inte hänt om jag varit frisk! Änn så har jag inte gjort en ny flaska med extrakt i, letar nu efter enn nyflaska som jag kan använda och det är inte lätt. Nää, nu har jag gnällt färdigt och tagit mig i kragen och RYCKT upp mig!! Så jag... Nytt År NYA tag!!! Jag hoppas att ni har haft en underar Jul och ett vackert Nytt År?! Kram på ER!

måndag 27 december 2010

God Jul!!!

Jaa, nu är Julen över!! Har haft en helt underbar Jul med god mat och klappar!! Lite jobbig Jul i år pga värken har varit mer än vanligt pga kyla som inte har varit av denna värld?! Vi har haft ända upp til 30 minus och det tycker inte min kropp om så i år har jag fått avstå från en massa bak och julpyntande.. Men det har gått ändå fast inte lika kul dock! Det tråkigaste hände dagen eller rättare sagt kvällen innan Jul då jag skulle baka på min vaniljexrakt.. Tar ut den ur skåpet där den stått nu i över 6 veckor.. Ska ställa ner den på köksbordet men det som inte får hända händer så klart!!! Jag tappar den och den rullar över bordet ... Jag hinner tänka att jag måste ta den och jag hinner bara nudda den så går den i golvet och all rom och alla vanlijstänger ligger nu på mitt köksgolv!! :O( Jag som väntat tålmodigt på denna extarkt och nu så får jag inte använda den... Jag var så arg att familjen trodde jag skulle spricka.. Skrek och grinade samtidigt var så ARG visste inte hur jag skulle ta vägen!! Min samob sa jag torkar upp!! Doften sperd sig i köket den var det ju inte någe fel på! MEn nu får jag vänta till jag köpt mera vanlijstänger och köpt rom på bolaget... Allt detta pga att man har en kropp som inte lyder överhuvudtaget!! Varför undrar man ska jag drabbas av detta?? Vet inte? Men annars har Julen flytit på utan större olyckor!! Jag hoppas ni har haft underbara Jul aftnar och fått se tomten! Jag fick min brödkniv från Global och kokböcker som jag önskat mig, lite underkläder och framför allt sett mina barns underbara miner när dom öppnat sina Julklappar! Det har nog varit mest till belåtenhet! Till alla Er från mig... En riktigt GOD JUL!!!

måndag 20 december 2010

Småvört!

Tänkte jag skulle göra vörtbröd till julen som vi ska fira med svärföräldrarna och deras familjer! Jag ska ta med matbröd och fikabröd! Tänkte göra lite barnvänliga vörtbröd! Här rullar jag dem till bollar..
Nu rullar jag dem lite så dom får spetsiga ändar.
Nu ligger dom för att jäsa i 30 minuter.
Färdig gräddade... Luktar sååå gott i köket!!
Så här kommer receptet:
Småvört
2dl julmust
3dl porter
50g jäst
2dl brödsirap
60g smör
1½tsk mald pomerans
2dl sultanrussin (kan uteslutas)
2tsk havsalt
165g/3dl grovt rågmjöl (ekologiskt)
780g/13dl vetemjöl eller lantvetemjöl (ekologiskt)
Gör så här:
Smält smöret på lågvärme, tillsätt russinen och pomeransen och blanda i sist julmust, porter, sirap.
Värm till max 30 grader! Arbeta in alltrågmjöl och nästan allt vetemjöl. Låt degen blir smidig ca 5 minuter.
Täck med plastfolie eller bakduk och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Häll ut degen och dela 30st likavstora delar och rulla dem till runda bullar.
Rulla sedan dem lite så det blir två spetsar ute i hörnen på brödet.
Låt dem jäsa på bakplåtspapper under en bakduk i ca 30 minuter till!
Sätt ugnen på 225 grader.
Snitta dem sedan med 2 st snitt innan du ställer in dem i ugnen i mitten på 225 grader i ca 13 minuter.
Låt dem svalna på galler innan du skär i dem!!
Minsta sonen älskade dessa bröd...

torsdag 16 december 2010

41 år gammal!

Jaha, då har det gått ett år till?? Uha, vad fort det gick!!! Ja, då är man ett år äldre nu då och förhoppningsvis lite klokare?! Men vet ni vad jag känner mig inte som 41 år?? Hur kommer det sig tycket inte att jag känner mig äldre än jaaa, max 30 cirka!! Att dom sista åren ska gå så ofantligt fort fram, vem har brottom? Man har väl fått mera erfarenhet?? Nja, jag har försökt att fatta att kroppen inte vill när det stejkar. Men det verkar ju inte gå in så noge klokare har jag juj inte blitt! Men nu börjar det nya livet.... Utförsäkrad och arbetslös? Får se vad framtiden har till mig. Har en önskan att få prova jobba i ett bageri till och börja med 25% hoppas att kroppen orkar så jag kanske kan jobba 25% - 50%. Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse! Får se om hon som har bageriet vill ha mig? Hon på Arbetsförmedlingen sa att hon visste andra som vill ha mig om inte hon ville låta mig arbetsträna hon henne. Det låter ju positivt?!! Mitt gammla jobb klarar jag ju inte av lägre som jag hede innan olyckan. Drömjobbet hade jag: USK Undersköterksa på Kirurgakuten nattjänst! Oj, vad det var ett intresant jobb där hade man huvudet på skaft. Inte som nu man kommer inte ens ihåg vad man åt till lunch, glömmer en massa pga denkraftiga hjärnskakningen jag fick vid olyckan. Det tråkiga är att jag glömt en massa vänner, mycket allmänbildat och till och med när jag bakar så måste receptet ligga framme kommer inte ihåg annars hur eller vad jag ska göra! Men nu är det NYA kliv framåt jag tar med oviss framtid, en 41 årig gammal levnadsglad tjej i sina bästa år!! Så GOD JUL & GOTT NYTT ÅR på er alla! Ett råd: Ska ni ut på vägarna i Jul och Nyår så kör försiktigt!!!!!!! Kram Milla

tisdag 14 december 2010

29 September fick jag ett mail!
Hej, jag heter Tina Fallgren och har tillsammans med Niklas Ekstedt, Mat-Niklas, arbetat fram en ny matsajt som heter Matmolnet. Vi har valt ut dig som en av 50 bloggare som vi vill ska få tillgång till sajten först av alla.
Ok, tänkte jag får jag vara med?? KUL!!
Men jag kunde ju inte logga in pga TELIA!! Och nu så ska det äntligen fungera... Hoppas jag ju!!
Och i nästa brev stod det:
KÄRA MATÄLSKARE!
Under de senaste åren har jag sett stora recept och mat-nätverk växa fram och hela tiden känt att många kanske inte förmedlar just den glädje som jag önskar sprida kring mat och matlagning.
Därför har jag utvecklat ett sätt för mat-intresserade att enkelt hitta recept till alla måltider.
Matmolnet vill väcka lusten att laga god och nyttig mat hos svenska folket, och sprida den känslan genom att låta alla få tillgång till informationen som behövs. En sajt om mat som berör allas smak!
Matmolnet handlar om att inspirera och bli inspirerad! Därför hoppas jag hjälpa hemmakockar runt om i landet hitta nöjet i att laga nya spännande rätter till både vardag och fest.
Med hjälp av feedback från Beta-användare har vi lyckats utveckla och förbättra Matmolnet till en produkt som går hem hos alla. Vi är fortfarande intresserade av tankar kring Matmolnet och hoppas användare fortsätter hjälpa oss och ge oss idéer i framtiden.
Om du har frågor eller önskemål, så maila oss gärna på ideer@matmolnet.se
Gå till Matmolnet du med och bli medlem!!