onsdag 26 maj 2010

Mellanmåls Muffins

I går när mellan pojken kom hem så var han så hungrig, och kvällsmaten skulle ju inte serveras på ett par timmar.. Ingen frukt hemma, det brukar aldrig inträffa men just idag så fanns det ingenting hemma!!! Satte i 12 st muffinsformarna i en muffinsplåt. Synd att ni inte kan känna doften som sprider sig i mitt kök!! Helt underbart.. Luktar makalöst gott!! Bilden blev väldigt mörk, men ni ser på bilden under vilka underbara muffinsar det blev... Smakade gudomligt och nyttiga dessutom!! ;O) Muffinsformarna kommer i från KalasForm och heter muffinsform lagom "vallmo" & muffinsform lagom "carmen röd"
Här kommer receptet:
6 st stora eller 12 st små
3½ dl siktat dinkelmjöl
5 msk havrekli
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk flytande margarin alt smält "kallt" smör
rivet skal av en apelsin eller lime
150 g torkade hackade frukter (jag tog 100 g ekologiska katrinplommon & 50 g aprikoser)
1 stor mosad banan
2 äggvitor alt 1 st ägg
1½ dl mjöl
1 dl flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, havrekli, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och blanda väl!!
Riv skalet på apelsinen eller limen och se till att inte få med det vita då blir det beskt i muffinsarna och hacka katrinplommonen och aprikoserna.
Rör i det rivna skalet från apelsinen eller limen, och hacket från de torkade frukterna och den mosade bananen.
Vispa ihop äggvitorna med mjölken och tillsätt honungen.. Blanda väl och fördela i muffinsformarna. Gräddas i mitten av ungen i ca 25 minuter för dom stora och ca 18 minuter för dom små!
Låt kallna på galler. Ät och njut av dessa underbara mellanmåls muffins.. Dom går att frysa!
Tips!!
Mjölet kan du byta ut mot vanligt vetemjöl. Och du behöver inte använda ekologiska produkter!
Äggvitorna kan du byta ut mot 1 st ägg.

1 kommentar:

  1. man blir glada när kommer hem finns goda muffins vänta på bordet hihi:=) och dom verkar väldigt goda också

    SvaraRadera