onsdag 5 maj 2010

Millas Hallongrottor!

Detta är mitt egna recept på hallongrottor.. Smakar precis som på konditoriet!! Du kan lätt byta ut sylten mot din favorit eller tex blåbärsylt, hjortonsylt! Hallongrottor ca 14-40 st Ingredienser 250 gr smör 1 dl socker (ekologiskt) 1 dl marsanpulver (ej kokmarsan) 1 tsk bakpulver 4,5 dl vetemjöl Garnering hallonsylt Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Ta fram smöret så det är rumstempurerat, tillsätt sockret och rör om lite. Häll i marsanpulvret och blanda bakpulvret med vetemjölet och häll ner det i smörblandingen. rör om tills det är den deg som är smidig. Rulla till bollar vill man ha stora så tar man muffinsformar, vill man ha flera små hallongrottor tar man småkaksformar eller tryffelformar. Min familj vill ha allting så stort det bara går när jag bakar. Medans mina vänner föredrar dom små hallongrottorna, smaken är som baken.. Delad! ;O) Tryck sedan ett hål i varje bulle så det blir ett fint hål att stoppa hallonsylten i. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svala och ta en tugga och dröm dig bort! Formarna Muffinsformarna Lagom kommer ifrån min samarbetspartner Kalasform! Just denna form jag använde heter "vallmo" Sockret (ekologiskt) kommer ifrån Dansukker. Och bakpulvret kommer ifrån Dr.Oetker.

2 kommentarer:

  1. Tala sedan om vad du tyckte om dem!!
    Ha fått mycket beröm för dessa.. Är ett av dom bästa recepten jag har gjort!

    SvaraRadera