torsdag 27 maj 2010

Mjölkchokladkaka med nougat och makadamianötter!

Mjölkchokladkaka med nougat och makadamianötter ca 12 bitar Tårtfatet har en spricka i sig men hoppas att det inte förstör bilden av den underbara kakan?! Har inte något annat tårtfat...

Kakan uppskuren och lagd på ett fat, bara att börja äta den.
Från Boken "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson.
Ingredienser:
200 g smör
250 g finhackad mjölkchoklad
1 dl socker1
½ dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g nougat
50 g finhackade rostade makadamianötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker och ägg under omrörning.
Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i vattenbad eller mikro. Bred ut nougaten över kakan och strö över makadamianötterna.
Ack så god, men det räker med en bit!!!
Makadamianötterna kommer från Exotic Snacks!!

2 kommentarer:

  1. åhhh vad gott! *dreggla*

    Jag längtar till ledighet nu... jag vill baka!!!!
    Nu e jag bara utmattad. två timmars bilkörning och 9,5h jobb suger musten ur mig :(

    SvaraRadera
  2. >>Stina: Kul att du fått jobb!! Tråkigt att du missar en massa bak!! Men det tar du ju igen snart!!

    SvaraRadera