Kakan uppskuren och lagd på ett fat, bara att börja äta den.
Från Boken "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson.
Ingredienser:
200 g smör
250 g finhackad mjölkchoklad
1 dl socker1
½ dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g nougat
50 g finhackade rostade makadamianötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker och ägg under omrörning.
Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i vattenbad eller mikro. Bred ut nougaten över kakan och strö över makadamianötterna.
Ack så god, men det räker med en bit!!!
Makadamianötterna kommer från Exotic Snacks!!
åhhh vad gott! *dreggla*
SvaraRaderaJag längtar till ledighet nu... jag vill baka!!!!
Nu e jag bara utmattad. två timmars bilkörning och 9,5h jobb suger musten ur mig :(
>>Stina: Kul att du fått jobb!! Tråkigt att du missar en massa bak!! Men det tar du ju igen snart!!
SvaraRadera