Jag är en helt vanlig tjej som har fullkomligt fastnat i surdegsträsket!!! Älskar att baka, det är min terapi. Utan baket är jag nog en riktig surdeg.. Jag lever ihop med min underbara sambo och min underbara son som jag älskar villkorslöst!! Utan min familj är jag ingenting.
tisdag 4 maj 2010
Vitsippor!
Nu har vi provat att baka i Tryffelformarna som jag fick i paketet som kom idag från min samarbetspartner Kalasform. Då ville barnen baka Vitsippor! Titta så vackra dom blev!!
OBS!! Vitsipporna innehåller inte kakao!!! Utan Marsanpulver, dom blir lite färgade av kaffet..
Tryffelformarna är Röd Carmen & Oriental.
På bilderna ser ni att jag har använt mig av strössel på den ena, men självklart kan man använda sig av det tradionella sättet nämligen kokos. Både strösslet och kokosen har jag fått min andra samarbetsparter Dr.Oetker
Så här ser dom ut med kokosen nästa lika fina!!
Här kommer receptet.
Vitsippor ca 30 st
Ingredienser:
200 g smör
2 dl strösocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver (ej kok)
2½ msk kallt kaffe
Gör så här:
Låt smöret står framme sen stund så det blir mjukt!
Tillsätt sockret och vispas ihop lite lätt med smöret. Häll sedan i havregrynen, marsanpulvret och det kalla kaffet i bunken. Vispas ihop elvisp i ett par minuter tills den är ordentligt blandad!
Rullas sedan till bollar och rulla sedan dem i antingen kokos eller strössel av valfri sort!!
Ställ kallt i kylen ca 30 minuter innan dom avnjutes till en kopp kaffe!
Och hur många dom blir beror på hur stora bollar man gör!!
Dessa går att utmärkt frysa så man kan ta fram dem vid oväntade besök!!
Receptet går att dubbla.
Etiketter:
Baka utan ugn
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hej! jag är allergisk mot mjölkprotein som den marsansåsen som du skriver om innehåller. den kokbara är dock helt vegetabilisk, tror du att det funkar att baka vitsippor med den ändå eller har du något tips? väl mött! carina
SvaraRadera