fredag 7 maj 2010

Christinas Enkla Mazariner

Detta recepet hittade jag i boken som är skriven av Christina Nilsson självaste ägaren till Kalasform!! När jag köpte boken så visste jag ju inte att jag skulle få äran att ha henne som samarbetsparter!

Så en liten hyllning till Kalasform och boken så är toppen den måste ni bara köpa!

Jag har använt mig av muffinsformen Lagom"viola", som jag köpte hos Casual Living.

Här kommer receptet.. Jag har lagt till extra mandelmassa och sedan hade jag i mandelessensen som jag fick med från Dr.Oetkers paket!

Enkla Mazariner 12st 150 gr smör 75 g mandelmassa (jag tog 100 gr finriven mandelmassa) 1 ägg 2½ dl strösocker (ekologiskt) 3 dl vetemjöl (ekologiskt) 1 msk vanlijsocker ½ bakpulver 1½ dl mjölk ½ tsk mandel essens (mitt påhitt, så det kan man utesluta om man vill följa orginalreceptet) Glasyr: 3 dl florsocker (ekologiskt) 1½ msk vatten Några droppar citronsaft Mitt tillägg: 2-3 droppar lila karamellfärg viol flakes vita pärlor Gör så här: Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mandelmassan i äggsmeten. Blanda vetemjöl med vanlijsockret och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen i smeten omväxlande med det smälta smöret och mjölken. Häll smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna svala i muffinsplåten. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna och gardera med pärlor eller strössel. Helt enkelt det du tycker är snyggt! Strösockret och florsockret jag använder till kakorna är från Dansukker och är ekologiskt. Gör att kakorna smakar mera och får finare färg! Bakpulvret, vanlijsockret, mandel essensen, och violströsslet är ifrån Dr.Oetker.

1 kommentar:

  1. Hur blir det nästa helg, kommer du till Donna ? Det vill jag gärna att du gör.

    Kram Ann

    SvaraRadera